Alla bör ha en smurf i väskan.

Så sant. Jag har själv 2 stycken. Tror det ger tur eller något. Smurfarna finns ju för att göra en glad och vad gör en gladare än en söt liten plastsak när man är ledsen? Precis, smurfarna. <3

Idag sov jag länge. Drömde skräckfilmer i natt så jag vet inte hur många gånger jag väckt mig själv helt svettig av panik. Men det var trevligt att sova ut iaf. Så drog jag ned till stallet, red ut med Ronja. Kul att våra hästar börjar bli vänner med, de hatade varandra förut men kan trava bredvid varandra nu. Framsteg! Skrittade ut en lång runda och bara babblade massa. Sen har jag varit duktig och mockat ur boxen och smörjt Tyrones saker, lite av det iaf. Sen tillbaka till hagen med dem och hem. Åkte ner lite senare för att släppa en tredje häst i hagen. Tyrone har fått en tjejkompis! :D

Åkte till MM och hade lite trevligt. Gjorde bort mig ordentligt och fick dra till en vit lögn. Än sen, jag bryr mig inte så mycket men sättet frågan kom på kändes så utelämnande. Förlåt Tyrone, jag var tvungen men du vet att jag älskar dig. <3Sommarsmurfar hej hej sommarsmurfar, smurfar omkring och håller varandra i hand!

Ny dag!

Jag har infört en ny "helg"dag! Finns ju så mycket konstiga saker så som chokladbolle-dagen osv. Så nu har jag inskaffat en ny dag den 29 maj, "Sätta djuren i centrum" -dagen. Kanske jag borde meddelat detta lite tidigare så andra gjort detsamma men jag kom på det under dagen. :P

Så idag har jag släppt hästen på bete, han blev glad. Låtit sköldpaddan springa i skogen, då är han lycklig. Så har jag gått en långpromenad med farmors understimulerade hund och tränat lite lydnad med honom vilket gick väldigt bra, alltså har han blivit stimulerad idag! Dessutom har jag låtit dammråttorna i rummet leva ännu en dag till. Känner mig stolt över mig själv. :)

Idag, första gången någonsin som någon annan hoppar Tyrone. Det är alltid liuka intressant hur han är med nya ryttare. Veronica ska tävla honom med mig nästa helg så då kan det vara bra om hon tränat lite innan. jag tyckte iaf han såg mycket surare och slöare ut än när jag rider, fast det kanske ser likadant ut när jag rider? Vad vet jag? :P

Har ätit på tok för mycket idag, blir så när man är hos farmor några timmar. Tror inte min mage klarar av min nya vana. Äter mycket godis med gelatin för tillfället och jag har inte ätit kött på ett år, knappt gelé eller något. Ständig kramp och illamående, måste nog ge upp och lyssna på mig själv! :)
Tänkte vara duktig i morse med en springtur men ångrade mig redan när klockan ringde så det var bara att somna om, haha. Så blev jag väckt när jag sov som bäst! Hur kommer det sig att folk vet PRECIS när man gör något man inte vill avbryta för samtal eller sms? Något att fundera på..

Härom dagen läste jag igenom allt jag gjorde på Teoretiska, inte allt för mycket men det var rätt djupa reflektioner jag utfört. Är faktiskt sugen på sådant igen. Inte själva det här med "hitta massa fakta" utan snarare "vad tycker du, förklara." Jag minns att svenska reflektionen jag gjorde i Idre fick mig att tänka väldigt verbalt i en vecka efteråt. Mycket intressant enligt min åsikt. Jag älskar ju att diskutera saker så har du ett ämne, tveka inte att höra av dig! :DBtw: <3 !

Tisdag 25 & fredag 28 maj.

Tisdagen red jag Lucky, vilket gick åt skogen. Hon har problem med sin brunst och det är ju sådant nu så hon vägrade att gå och allt var bara läskigt. Blev att ställa in henne igen, lilla tjejen.

Red även Moffen vilket gick toppen! Ut på grusvägen själv för första gången och han bara sprang, hoppade inte för något. Öronen pekade framåt och man såg att han var glad att få springa igen. Den hästen är häftig, observant i början men hur snäll som helst efter ett tag. Lilla Moff. :)

Blev även en tur på Pojken. Ut och galoppera på grusvägarna i skogen. Han passade inte som travhäst för att han helt enkelt inte gillade att tävla så han ska omskolas mera som dressyrhäst framöver. Men när han fick komma ut och springa i sitt val av takt och gångart var han lycklig. Öronen framåt och full fart.

Fredagen red jag först Moffen. Blev 1 mil med intervaller på vissa ställen. Vi kom upp i 40 km/h, Hasse åkte efter och kollade. Farten han hade kändes inte så mycket och jag fick hålla in honom rätt mycket, längtar tills jag får släppa honom. Helt otrolig häst, han var knappt svettig ens när vi kom tillbaka! Han är mitt projekt nu, får han upp konditionen och kan startas i monte till hösten får jag en andel om han springer in något. Så det blir att satsa stenhårt på honom och Lucky såklart. :)

Tog Madde därefter men hon hade börjat brunsta och var osammarbetsvillig. Föll in i galopp och bara drog gång på gång. Hon brukar inte göra det men idag var allt läskigt så hon fick panik för i princip allt. Så vi avbröt, bättre att låta henne vara för det gör ingen nytta att hålla på och kämpa om hon inte är med. Så kan det gå!

Sen red jag Chillen. Intervaller med honom med. Han kändes helt underbar idag. Sprang på som bara den. Föll in i galopp några få gånger men det var mitt fel alla gångerna. Jag är ju nybörjare på travhästar och monte så jag måste lära mig gränserna mellan trav och galopp för varje häst. Det går framåt men det är inte lätt!

I övrigt har Lucky fått trivselringar på kroppen, antagligen av allt ridande och ompysslande. Och jag, jag har fått ordentliga benmuskler! Armarna känns också rätt bra och jag orkar betydligt mera nu än förr. Kommer jag ut och springer med blir jag oslagbar, vet dock inte i vad ännu. ^^


 Moffen. <3