Trots!

Idag var han inte rolig! Vägrade gå, stannade, vägrade grimma och att lyfta på hovarna. Inget rolig alls! Men två promenader på 15 minuter var och löshoppning med studs blev det iaf. Satte upp två hinder på 40 cm var som han fick hoppa. Avslutade med två hopp då första bommen låg på marken och andra låg på 80 cm. Han är duktig på att reglera avståndet i hoppen.

Med massa mys och träning höll jag på i lugn och ro med honom i närmare 2 timmar. Kvalitétstid på morgonen innan någon annan hann upp till stallet.

IH för första gången

Igår tog jag tag i IH med grabben. Förvånad hur bra det gick trots att jag hade så stora ytor att jobba på. Han verkade lite irriterad över att jag kunde bestämma över honom men till slut efter lite bråk fann han sig och jag kunde löslongera honom kring mig. Det var kul att se vilka framsteg vi tagit! Från att ha tjafsat om vem som ska bestämma i allt börjar han inse att det är jag som är ledaren. Blir att jobba mer så här tills det sitter ordentligt vem som är ledaren!
För övrigt kändes han lite stel och seg, tror det kan vara teäningsvärk från måndagen då han gick väldigt hårt. Sedan var hovslagaren ute i måndags och fick ta rätt mycket på fötterna. Det kan ha gjort sitt också.Reflextäcke behövs när man skrittas av på gruavägarna.

Beröm av hovslagaren

I morse satte jag honom i pessoan och idag körde vi mycket galoppfattningar. I höger varv ville han på något sätt nästan bara fatta vänster galopp. Men är stolt att han kan hålla formen när han fattar galopp. Märktes att han blev riktigt trött idag och han var rejält svettig i jämförelse med tidigare gånger idag. Han lär ha träningsvärk i morgon!På eftermiddagen kom hovslagaren. Han gick fram till honom och kollade honom i ögonen och sa till mig "han är ganska dominant va? Men samtidigt väldigt snäll även om han testar" det stämmer! Då kände jag att jag hade med en riktig hästmänniska att göra! Bakhovarna behövde han inte ta knappt något på. När han var klar stod Curre och sov i stallgången. Hovslagaren tyckte hur som att han var en väldigt fin individ och att hovarna såg fina ut! Så nu får vi se om han kan fortsätta barfota då det vore det bästa för att hålla hovarna kompakta och fina.Bild från när jag provred