28 april.

Vaknade efter en dålig natts sömn och tog en lång varm dusch, dock höll jag på att somna. ^^
Så skolan och biologi, jobbade på riktigt bra med mina ekologiuppgifter. Efter var det hål men jag gjorde klart det sista på engelskan till eftermiddagen. På engelskan jobbade jag på med det vi kunde och på matten jobbade jag på som aldrig förr. Säger inte detta ofta men jag är verkligen stolt över min insats idag. :)

Drog till stallet, hade fortfarande inte riktigt bestämt mig när jag kommit upp på hästryggen vad jag skulle rida så red bort till skogslotten och red lite i ridhuset. Red igenom LB:1 och det gick väl sådär, måste träna så mycket mera.. Måste även träna på olika miljöer så försöker rida på så många olika ridbanor eller nya miljöer som möjligt. Klarar han inte nya platser klarar han aldrig ett dressyrprogram. Sen red vi bort till sandgropen och jag lät honom sträcka ut sig på de långa sträckorna innan jag red i samlad galopp. Han var duktig men det behövs mer träning, det märks. :)

Eget foder.

Gillar att det är grönt ute och att jag kan samla på mig foder till hästen för hela året. Igår rostade jag brännässlor som jag sedan malde ner, plockade granskott och senare idag ska jag fixa vitlök för att rosta och sedan mala ner. Nu har jag bara linfrö och nypon kvar att vänta på. :)

Flashback.

Minns dagarna då jag låg och skakade av panik och hade nya sår över hela armarna. Jag minns den paniken och ångesten jag kände, smärtan som kom efteråt. Minns hur det skrek i mitt huvud, hur jag gång på gång kunde höra rösterna säga till mig att ta mitt liv. Jag minns hur jag kämpade varje dag för att räcka till och kunna dölja vad jag hade under mina tjocka tröjor. Minns hur jag flera gånger gick ut och sprang när jag kände ångesten krypa mot mig, och hur jag sedan sprang tills jag föll ihop och bara låg och skakade utan luft. Jag minns de gånger jag trodde det var över, de gånger jag slöt mina ögon och trodde det var den sista gången.

Jag har så många minnen från den tiden och de kommer tillbaka fler och fler när jag ibland sviktar. Mina block fyllda med hat över mig själv och ångesten har jag för länge sedan bränt för att slippa minnas allt det onda. Jag mår bra nu men minnena kommer tillbaka från tiden jag helst hade hoppat över. Jag klarar mig med det jag har idag och kämpar på med allt jag äger för att inte hamna där igen. Men vissa dagar är svårare än andra och då vill jag bara dra ut till stallet och stanna där för all evighet.

Jag klarar mig, alltid, dock är det svårare ibland men jag klarar mig ur det med, precis som allt annat. Om jag kan, kan ni!