Tjafs med sjukvården

Igår var jag hos läkaren och det mötet tog ut mig helt och hållet. För att göra en lång historia kort. ATläkaren verkade vara mer intresserad av att jag hade ärr än att jag hade ont. Hon, efter att ha pratat med en läkare som alltid dömt och felbehandlat mig, ställde diagnosen "kronisk värk" utan en endaste undersökning (det krävs en hel del utredningar för sådant, tro mig jag läser om det på universitetet just nu). Dessutom ville hon ge mig ett par smärtstillande utan bieffekter. Detta visade sig vara när jag kom därifrån antidepressiva, vilket hon aldrig nämnde. Sedan de vanliga bieffekterna så som självmordsförsök, självskadebeteende, känselbortfall, koncentrationssvårigheter och minnessvårigheter, dessutom blir man väldigt trött och sover väldigt mycket. Är ju inte känseln jag sökte för och minnet och koncentrationen som är en konsekvens av värken. Dessutom sover jag mer än någonsin för när jag gjort en kraftansträgning måste jag vila bort smärtan. Sedan avslutar hon med att de inte kan göra mer när jag frågar (håller på att bryta ihop här) vad jag ska göra om jag blir sämre, vilket jag blir varje dag. Där blev min kompis sur som var med och krävde en röntgentid åt mig (eftersom det var därför sjukgymnasten skickade mig till läkaren för att få en remiss.) Efter lite mutter och en väldigt otrevlig ton så fick jag en remiss till röntgen. 
 
Så glad att min vän var med, utan henne hade jag brutit ihop både under och efter. Blev till att ringa mamma efter det och hon blev inte glad så hon ringde vårdcentralen och sköterskan säger att hon skrivit "kronisk värk" i journalen. Så om det inte vore nog med mitt hälsotillstånd just nu så vill vårdcentralen jävlas lite extra och fördröja och komplicera tiden som jag istället kunde fått hjälp på. 
 
 

Galoppträning

Tog ut Curre på fältet med snodd på. Skrittade fram länge för att köra 4 längor galopp och sedan en lång avskrittning. Hade ont och var rätt omotiverad men han var pigg och glad och jag behövde verkligen ut och rida lite efter läkarbesöket. Så det fick bli galoppträning på fältet där jag bara kunde ställa mig i lätt sits och hålla tillbaka honom, perfekt för att träna upp min rygg också. Han ville springa fort och jag höll in honom och kortade galoppen 2 av 4 längor. När han var trött sen så längde jag så att han fick springa av sig ordentligt 2 längor. Men eftersom han var trött de 2 sista längorna så stack han inte utan höll en rätt fin galopp men långa kliv. Nu när han är klippt blir han inte lika svettig, perfekt! Samt att han gick ner halva kroppsmåttet kring magen när halva blev rakad på päls, haha! På söndag kommer ägaren och ger mig lite att tänka och jobba med inom dressyren, ska bli så kul! Ska se om hon vill ta lite kort med så har jag något nytt att uppvisa. :)
 
 

Ponny!

Idag märkte jag verkligen att jag red ponny! Fast jag får skylla mig själv när han vilat i en vecka pga skola och jag har varit iväg. Men kändes lite som att han behövde det också för musklerna började ta sig och han orkade mer i styrka.
 
Skrittade ut först och körde med en lös snodd och dressyrspö. Han ville mest försöka trava när vi skrittade ut. Gick ner till paddocken, la volter i varje hörn i skritten några varv år båda håll. Försökte mig på några slutor och då började vi tjafsa lite för det var jobbigt tyckte han som mest ville springa så han stannade och slog med frambenen i marken. Men så fick vi till några fina steg till slut! Sen skulle vi trava lite på volterna men han ville absolut inte trava i form så han började bocka. Släppte honom så han föll in i galopp men för att han inte skulle sticka ledde jag in honom på volten. Efter ett tag hittade han och föll ner i form också. Höger galopp var jobbigast men i vänster höll han den rätt bra faktiskt! Efter det skrittade vi av en lång stund och då var han mindre på tårna.